Parfum layering: Het creëren van jouw unieke signature parfum

Parfum layering: Het creëren van jouw unieke signature parfum

Het is tijd voor een sterk staaltje parfum mixen, matchen en mingelen. Parfum layering, de kunst om twee of meer geuren samen te dragen, is een slimme techniek die al eeuwenlang gebruikt wordt. Het zorgt ervoor dat je een unieke parfumcocktail creëert die niemand anders draagt. En dat wil je! Vandaag ontrafelen we, laagje voor laagje, the art of layering.

Waarom parfum layeren?

Layeren is dé manier om je parfum te personaliseren, een nieuwe twist te geven, of een parfum dat al een tijdje in de kast staat nieuw leven in te blazen. Zo kan je een subtiele geur bijvoorbeeld net die spannende edge geven, of een heftig parfum juist een milde lift. Parfum hack: check! 

De kunst van layering is dan ook dé ultieme hack om een signature scent te ontwikkelen. Jij creëert een eigen, unieke combinatie van geuren en van de geuren met je huid, waardoor je zeker weet dat niemand hetzelfde ruikt. 

Het layeren geeft daarnaast de mogelijkheid dat iemand een eigen parfum kan mixen naar wat er op dat moment bij zijn of haar mood past. Als je ons een beetje in de gaten hebt gehouden, dan weet je dat dit ook een van de uitgangspunten is van de Daily Aces niche geuren. 

Parfum layering: The how

Begin gewoon door met twee of drie parfums te experimenteren! ‘Lichtere' geuren zijn bijvoorbeeld perfect om mee te beginnen, of ga gewoon een beetje spelen met je favoriete parfums. Geuren gaan vaak beter samen dan je zou verwachten. Eén spray hiervan, één spray daarvan en kijken hoe het mengt. Het is bijna zoals koken: testen is key.

Layeren betekent niet altijd het direct op elkaar spuiten van twee parfums. Je bent al aan het layeren zodra je een geparfumeerde lotion aanbrengt na het douchen en daarna een parfum. Ook kan je parfum layeren door bijvoorbeeld het ene parfum op je polsen te spuiten en de andere geur in je nek. De algemene vuistregel is wel om zwaardere parfums eerst op te doen, zodat ze hun lichtere tegenhangers niet overheersen.

Layering met Daily Aces 

Vind jij het nog een beetje lastig om de juiste layering matches te ontdekken? Incoming: inspiratie! Er zijn een paar combinaties van onze niche parfums die we je namelijk niet willen onthouden:

 

 • 2 2 2 (day) & NOTE / SUPERNOVA (night)
 • Van de heerlijk frisse en gebalanceerde tonen van 2 2 2 overdag, naar de diepte van NOTE of de eigenzinnigheid van SUPERNOVA in de avond. Day to night perfume: check.

   

 • NOTE (day) & RUNAWAY (night)
 • Een bijzondere, houtige geur om overdag te manifesteren, waar in de avond een warm en rebels randje overheen komt. Dat klinkt niet alleen als een complimententrekker, dat is het ook.

 • RUNAWAY & PILLOW TALK
 • Incoming: Double trouble. De liefdevolle verleider en de stoere rebel zijn niet voor niets een van onze meest onweerstaanbare geurencombinaties. Mix, match & mingle. Als je durft.

   

 • PILLOW TALK & NOTE 
 • Met NOTE versterk je de beste versie van jezelf, terwijl je de connectie met je lover versterkt met PILLOW TALK. Do we need to say more?

   

  Haal de Daily Aces discovery set met alle bovenstaande geuren, of jouw NOT ONE layering duo, in huis en layer er op los!