Zo blijf jij je parfum de hele dag ruiken: Do’s en don’ts

Zo blijf jij je parfum de hele dag ruiken: Do’s en don’ts

Jouw Daily Aces parfum is een verlengstuk van wie jij bent.

Is het dan niet zonde als dat stukje van jou veel te snel verdwijnt, omdat je de juiste zorg en toepassing van geuren (nog) niet kent? Wij gaan je vertellen hoe jij ervoor zorgt dat je jouw favoriete geur de hele dag blijft ruiken. De missie van vandaag: Save your scent!

Als je het ons vraagt, is geur het krachtigste zintuig dat we hebben. Parfums stellen je in staat om jezelf te onderscheiden van anderen, om karakter te tonen en om jouw emoties, mood en mindset op een unieke manier te uiten. Geur maakt iets los. Het heeft niet alleen invloed op hoe jij je voelt, maar ook op hoe anderen zich over je voelen. Kortom: meer dan genoeg redenen om ervoor te zorgen dat jouw Daily Aces parfum zo lang mogelijk blijft hangen. Dit is hoe.

Geuren de hele dag blijven ruiken: 3x do

In the heat of the moment. 

Geuren hebben warmte nodig om te kunnen verdampen en de geur vrij te geven. Breng het daarom aan op de warmste plaatsen van je lichaam: op je hals, op je polsen, achter je oren, op de binnenkant van je ellebogen en in je knieholtes. Ruik je het parfum zelf niet de hele dag op je huid? Geen paniek. Dit komt doordat de geur van het parfum samensmelt met de geur van je huid en dit betekent niet dat anderen het ook niet meer ruiken.

 

Wil je zelf ook langer kunnen genieten van je geur? Spuit het parfum dan niet alleen op je huid, maar ook op je kleding. Probeer het maar eens: wanneer je de geur op jouw favoriete blazer spuit, dan blijf je jouw parfum de hele dag ruiken én ruik je dit een paar dagen later nóg. 

Vaseline to the rescue.

  Hoe vetter jouw huidtype is, hoe mooier een parfum zich kan ontwikkelen op de huid en blijft geuren. Gelukkig mogen we de natuur af en toe een handje helpen. Smeer eerst een beetje geurloze vaseline op de plekken waar je jouw parfum gaat spuiten en jij bent klaar om te gaan. Simple but smart: de vaseline-parfum-truc werkt als een tierelier. Je kan de vette onderlaag van vaseline ook vervangen door een lekkere bodylotion.

  Experimenteren kan je leren.

  Een andere belangrijke vraag, is: ruik ík het parfum dat ik vaak draag niet meer zo goed, of is dit voor de mensen om mij heen ook zo? Onze hersenen filteren vaak een geur weg als ze deze al een tijdje hebben geroken. Het is daarom altijd een goed idee om je parfums af te wisselen, zodat je je neus en daarmee je brein scherp houdt. 

   

  Wees niet bang om verschillende parfums over en na elkaar te gebruiken, bijvoorbeeld een neutralere geur met een meer uitgesproken geur. Experimenteer daarnaast niet alleen met de verschillende geuren, maar ook met verschillende plekken op je lichaam. 2 2 2 in de decolleté en NOTE in je nek? Niets is te gek, dus ontdek je favo geur per plek. 

  Geuren de hele dag blijven ruiken: 3x don’t

   Verboden te wrijven.

  Hoewel het voor velen een automatische handeling is om te wrijven na het aanbrengen van parfum, zullen wij je altijd blijven vertellen om het niet te doen. Door het wrijven creëer je warmte, waardoor de topnoten van je parfum - de geur die je als eerste ruikt wanneer je je parfum opspuit - vrijwel meteen verdampen. Nogal zonde, vind je niet? Dep in plaats daarvan zachtjes om het parfum te verspreiden. Je zal zien dat je de parfum de hele dag blijft ruiken.

  Keep it cool.

  Donker, koel en goed gesloten. Het zijn de magische woorden als het gaat om het bewaren van jouw Daily Aces parfum(s). Door licht kunnen de bestanddelen in het parfum aangetast worden en minder sterk gaan ruiken, warmte versnelt het verouderingsproces en door zuurstof ontstaat oxidatie. Zet je fles daarom niet in een vochtige of warme badkamer, of vlakbij een raam met zonlicht, maar bewaar het veilig in een dichte kast, in een koele slaapkamer of in de originele verpakking.

  Less is more

  Hoewel jij jouw geurtje de hele dag met je mee wilt dragen, wil je niet dat de hele kamer je ruikt als je ergens binnenkomt. Dat je iemand pas ruikt als je dichtbij hem of haar staat, is daarnaast veel eleganter en intiemer. Don’t overdo it!  

  Jouw super scent is de moeite waard om te koesteren. Met de juiste zorg, toepassing en handelingen, zorg je ervoor dat jouw favoriete geur de hele dag bij je blijft. Experimenteer met verschillende technieken en ontdek wat voor jou het beste werkt. Met deze tips kan je er in ieder geval zeker van zijn dat je zo lang mogelijk kunt blijven genieten van onze exclusieve nichegeuren. Precies zoals je verdient.